Rusya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Rusya Vatandaşlığı

RUSYA OTURMA İZNİ

Bir yabancının alabileceği 2 çeşit Rus ikametgahı vardır - geçici ve kalıcı. Bu makale haklarını ve yükümlülüklerini listeler. Daimi ikamet ancak geçici ikamet izninden sonra elde edilebilir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Rusya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Rusya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Rusya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Geçici ikamet
Geçici ikamet izni (TRP), yabancı vatandaşlara kalıcı ikamet izni almadan önce Rusya'da ikamet etme hakkını verir. Bu izin türünün kazanılması yaklaşık 6 ay alır ve her yıl yeniden kimliklendirilmesi gerekirken, 3 yıl geçerlidir. Bir TRP, federal hükümet tarafından belirlenen şartları izleyen yabancı bir vatandaşa verilir. Geçici olarak ikamet eden yabancı uyruklu kişi, TRP'yi kazandığı bölge içinde ikamet yerini değiştiremez. Bölgenizin dışında çalışmak için bir çalışma izni almalısınız.
Rusya'dan ayrılmak için her ayrılışınızda tek bir çıkış / giriş vizesi için başvurmanız gerekir; ancak herhangi bir zamanda 3 ay boyunca Rusya dışında olmayabilirsiniz.
Kimler başvurabilir ?
2015'ten bu yana, göçmenlerin çoğunluğu için bir çalışma veya ikamet izni sağlamak için yeni göç yasaları çıktı. Böyle bir izin için başvuran herkes, Rusça dil yeterliliklerini , tarih ve yasal çerçevede göstermelidir. Bu, akredite edilmiş bir kuruluş tarafından onaylanmalıdır.
Bununla birlikte, muaf olan çeşitli potansiyel gurbetçiler vardır:
⦁18 yaş altı veya 60 yaş üstü olanlar
⦁Akredite edilmiş kuruluşlardaki öğrenciler
⦁Eğitim belgelerine sahip eski Sovyet sakinlerinin yabancı uzmanları ve aile üyeleri, (Rus dili zorunlu olduğunda 1991'den önce)
Yeni mevzuatın yanı sıra, başvuranlar, geçici ikamet izni kotasına tabi olmadıkça, aşağıdaki şartlardan biriyle de karşılanmalıdır:
⦁Rusya'da doğdum
⦁Rus vatandaşı olan bir ebeveyn veya yetişkin bir çocuk
⦁Rus vatandaşı ile evli olmak
⦁Rusya'ya para yatırımı yapmak (miktar Rus yasalarına göre belirlendi)
⦁Rusya'da askerlik yapmış olmak
Gerekli belgeler
Rusya'da geçici ikamet izni için başvururken, aşağıdaki belgeleri eklemelisiniz:
⦁Başvuru Formu
⦁Dört fotoğraf
⦁Geçerli pasaport
⦁Gelir belgesi
Başvuranın HIV veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşımadığını kanıtlayan tıbbi dokümantasyon, herhangi bir uyuşturucu bağımlısı olmadığını da içeren bir belge gereklidir.
Daimi ikamet
TRP'yi en az iki yıl yelde tuttuktan sonra daimi ikamet izni için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu, TRP süresinin sona ermesinden en az 6 ay önce yapılmalıdır. 5 yıllığına verilir ve sınırsız olarak uzatılabilir Size çalışma izni olmaksızın Rusya'da çalışma ve vizesiz Rusya'ya giriş ve çıkış hakkını verir.
Tıpkı TRP'de olduğu gibi, daimi ikamet izni her yıl yeniden teyit edilmelidir. 3 aydan uzun süre ülkeden dışarı çıkamazsınız, ancak TRP'den farklı olarak çıkış vizesi almak zorunda değilsiniz.
Gerekli belgeler
Bir TRP için gerekli dokümantasyona ek olarak, daimi oturma izni başvurusu yapan bir kişi on sekiz yaşın altındaki her çocuğa TRP'yi ve aşağıdaki belgeleri teyit etmelidir:
⦁Doğum belgesi
⦁Pasaport veya diğer kimlik kanıtları
⦁Siyah beyaz veya renkli dört fotoğraf (35 x 45 mm ebadında);
⦁Pasaport (kimlik belgesi);
⦁Daimi ikamet izni başvurusu (22 Nisan 2013 tarih ve 255 sayılı FMS Sipariş No'lu Komisyon tarafından onaylanan İdari Düzenlemelere Ek 3 Numaralı) - 2 orijinal belge;
Başvuru sahibinin Rusya Federasyonu'nda minimum geçim koşullarında desteklemesine izin veren yasal bir gelir kaynağının varlığını onaylayan belge veya başvuranın engelliliğini belgeleyen bir belge (kişisel gelir belgesi, işyerinden belge, emeklilik belgesi, belge nafaka, bağımlı kişilerin gelirlerinin kanıtı, kişisel yasalarla verginin ödenmesinin Rusya yasalarıyla belirlenen sabit bir avans olarak teyit edildiğine dair belge veya engelliliği onaylayan herhangi bir belge veya yasalar tarafından yasaklanmayan faaliyetlerden gelir elde edilmesi) ;
Bu belgede yer alan bilgilerin eyalet ve yerel makamların elinde olmadığı durumlarda Rus yasalarıyla sağlanan ikamet yerlerinin mevcudiyetini teyit eden bir belge (yabancı vatandaşların Rusya'ya girdikleri tarihten itibaren 3 yıl sonra başvuruda bulunmaları şartıyla); Onaltı ila on sekiz yaşındaki çocuklar için, başvuranlar, onlarla noter tasdikli olarak Rusya'da ikamet etmeleri için çocuklarının onayı gerekir.
Başvurunuz 6 ay içinde kabul veya reddedilecektir.
Vatandaşlık
Rusya'ya taşınacaksanız ya da uzun süre yaşamak istiyorsanız, Rusya'da kalıcı ikamet veya tam Rusya vatandaşlığı arasından seçim yapabilirsiniz. Her ikisi de, aşağıda tartışılanlar arasında farklılıklar olmasına rağmen, Rus vatandaşlarının sahip oldukları belirli haklara sahip olacaklardır. Nereden seyahat ettiğinize bağlı olarak, Rusça konuşan eski Sovyet ülkelerinin Rusya'ya daha kolay yerleşebilmesine bağlı olarak, farklı koşullar ve gereksinimler söz konusudur.
Kimler Rus pasaportu veya Rus kalıcı ikamet izni alabilir?
Rusya'da yaşayan yabancı uyruklu kişiler, Rusya'da bir yıl kaldıktan sonra Rus kalıcı ikamet izni başvurusunda bulunabilirler ve belirli kriterlerin karşılanması durumunda beş yıl ikamet ettikten sonra bir Rus vatandaşı olarak vatandaşlığa kabul edilmek üzere başvuruda bulunabilirler. Bu, belirli kriterleri karşılayan kişiler için daha erken yapılabilir.
Rus daimi ikamet izni veya Rusya vatandaşlığı elde etmek için, Rusya'da geçerli bir Rus geçici oturma iznine sahip (Beyaz Rusya'dan vatandaşlar, Türkmenistan'lı mülteciler ve Yüksek Yetenekli Göçmen vizesine giren kişiler hariç olmak üzere) olarak yasal olarak ikamet etmeniz gerekir. Bu, normal olarak, Rusya'daki iş vizesi gibi uzun süreli bir vizeden dolayı verilir. Geçici ikamet izni, devlet kontenjanları tarafından sınırlandırılmakta ve belli yabancı uyruklu kategorilere tercih edilmektedir.
Farklılıklar: Rus vatandaşlığı mı yoksa Rusya daimi ikametgahı mı?
Rusya'da daimi ikamet izni, Rusya vatandaşlığına tam anlamıyla ageçmek için atılmış bir adım olarak görülüyor, ancak birçok kişi Rusya'da yalnız ikamet etmekten mutluluk duyuyor. Hem Rus vatandaşlarına hem de daimi ikametcilere tanınan belirli haklar ve menfaatler var. Her ikisi de çalışma izni olmaksızın Rusya'da istihdam edilme hakkına sahiptir. Buna ek olarak, her ikisi de şunları yapabilir:
⦁vizesiz Rusya'ya serbestçe giriş ve çıkış
⦁Rus sosyal hizmetlerine erişmek
⦁bir Rus adresine kalıcı olarak kayıt olma
⦁serbest meslek sahibi olmak veya bir iş kurmak
⦁yerel seçimler ve referandumlarda oy kullanabilme
Aşağıdakiler yalnızca Rusya vatandaşlığına sahip kişiler için geçerlidir:
⦁Rus pasaportuyla verilen (pasaport endeksinde dünyada 43. sırada)
⦁tüm ulusal seçimler için tam seçim hakları
⦁Rusya Federasyonu devlet organlarında çalışma hakkı
⦁Rus askerlik görevini yapmak
⦁Sınır dışı edilemez
⦁sınırsız bir süre içinde yurtdışında yaşayabilme


Rusya vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Mevcut Rusya vatandaşlığı gereksinimleri, 2002 Rusya Vatandaşlık Kanunu'na göredir. Bu, Rusya vatandaşlığının aşağıdaki yollarla edinilebileceğini belirtir:
⦁doğum yoluyla
⦁Vatandaşlığa kavuşturma (ya ortak ya da basitleştirilmiş süreç)
⦁eski Rus vatandaşları için vatandaşlığın restorasyonu
Vatandaşlık kazanma yoluyla Rus vatandaşlığı (ortak süreç)
Rusya'da yaşayan yabancı uyruklular, aşağıdaki şartları yerine getirirse vatandaşlığa tabi tutarak Rus vatandaşlığına başvurabilirler:
⦁geçerli bir sürekli oturma iznine sahip olmak
⦁Rusya'da 5 yıldır daimi ikametgah olarak yaşıyor olmak (Rusya dışında yaşayan herhangi bir yılda 3 aydan fazla süre yoksa)
⦁Rus Anayasası'na uymayı kabul etmek
⦁kendileri ve destekledikleri tüm aile üyeleri için yasal geçim yolları hakkında kanıt sağlayabilirlik
⦁kendi ülkelerindeki vatandaşlıktan vazgeçmiş olmak (Rusya ile çifte vatandaşlık sözleşmesi olan ülkeler hariç)
⦁Rus dilinin temel komutunun kanıtı sağlayabilirlik
Rus vatandaşlığına başvurmak
Rus vatandaşlığı başvuruları GUVM vasıtasıyla yapılır. Vatandaşlığa alınma yoluyla Rus vatandaşlığına başvurmadan önce, kendi ülkenizde bulunduğunuz vatandaşlıktan vazgeçmesi için yetkili bir acenteye bir talep gönderebilirsiniz. Bu talep ancak Rusya vatandaşlığına başarıyla verilmesi ile gerçekleştirilecektir.
Rusya vatandaşlığı başvurunuzu GUVM aracılığıyla ve aşağıdaki belgelerle birlikte sunmanız gerekecek:
⦁Rus dil yeteneğinin kanıtı
⦁gelir belgesi
⦁mevcut vatandaşlıktan vazgeçme başvurusu
Rusya vatandaşlığı başvurunuz başarılı olursa, bir iç Rus pasaportunuz (2018 yılında bir vatandaşın kimlik kartı ile değiştirilir) yayınlanır ve uluslararası seyahat için bir Rus pasaportu almaya hak kazanırsınız. Rus pasaportları 10 yıl geçerlidir.
Rusya vatandaşlığına ilişkin kararlar bir yıla kadar sürebilir ve Rusya Federasyonu Başkanı tarafından yapılır. Basitleştirilmiş süreçle yapılan başvurular 6 aya kadar sürer ve GUVM tarafından yapılır. Rusya vatandaşlığına başvurunuz reddedilirse, mahkemeler aracılığıyla itirazda bulunma hakkınız vardır. Bilgi için yerel GUVM bürosuna başvurmalısınız.
Rusya vatandaşlığı masrafları
Başvuru için Rus vatandaşlığı maliyeti 3500 R'dir. Bu ülkelerde yurttaşlığı kabul etmemiş eski SSCB ülkelerinden olanlar ve ebeveynsiz çocuklar bu ücretten muaftır. Rus pasaportunun maliyeti yetişkinler için 3500 R, çocuklar için 1500 R'dir. 2000 R için 5 yıl süren özel bir kısa vadeli pasaport satın almak mümkündür.


Rusya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 29.234,39 руб
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 20.681.67 руб
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 51.307.25 руб
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 35.036.29 руб
Şehir Merkezinde Apartman Dairesi Metrekare Fiyat 101.038.65 руб
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 67.426,80 руб
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 36.483.30 руб
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 12.44
Nerede Yaşamalı ?
Rusya ekonomisi dünyadaki en hızlı büyümeden biridir ve birçok uluslararası şirket orada faaliyette bulunmaktadır. Bu, yurtdışından gurbetçiler için bazı iş olanakları getiriyor ancak bunlar genellikle şirket içi transferler yoluyla sağlanıyor ya da Rusya'ya gelmeden önce kendi ülkelerindeki gurbetçilerin güvence altına aldığı işler. Bir kez iş bulma umuduyla Rusya'ya gelen insanlar uygun bir iş bulmakta zorlanırlar. Buna ek olarak, uygun bir çalışma vizesinin temin edilmesi uzun ve zor bir süreç olabilir.
Rusya'da İngilizce öğretmenleri için yüksek bir talep var ve nitelikli öğretmenler için iş olanakları yok. Ancak Rusya'daki okullar genellikle öğretmenleri yarı zamanlı olarak çalıştırmakta ve iyi maaş ödeyememektedir. Bu nedenle, Rusya'da öğretmek isteyen insanlar için birden fazla öğretim görevlisi temin etmeniz gerekebilir.
Rusya'da yaşarken, özellikle büyük şehirlerin dışında bulunan işle ilgili işlerin çoğunun Rusçaya ait bir bilgisi bir zorunluluktur.
Size yardımcı olacaktır:
Minimum stres ile verimli ve etkili bir şekilde yer değiştirin. Yeni hayatınıza hızlı ve kolay bir şekilde yerleşin ve ihtiyaç duyduğunuzda ihtiyaç duyduğunuz yardımı bulun.Yaşam tarzınıza ve bütçenize uygun olarak yaşayacak alanları belirleyin. Benzer fikirli insanlarla tanışmak için doğru yerleri bulun.Çocuklarınıza ve öğrenme ihtiyaçlarına uygun okulları bulun. Ailenizin deneyimlerinden en iyi şekilde yararlandığından emin olun. Yeni kültüre önceden hazırlanın ve herhangi bir kültürel tuzaktan kaçının. Herhangi bir geçiş zorluğuyla başa çıkın. Kırmızı bantla kesip gereksiz bürokrasiden kaçının.
Bir kitabın aksine, Moskova'da yaşamak için rehber, bilgilerin doğru ve güvenilir olmasını sağlamak için düzenli olarak gözden geçirilmekte ve güncellenmektedir ve kılavuz, Moskova'da yaşayan ve çalışan gerçek bir gurbetçi tarafından yazıldığı için, İhtiyacınız olan bilgiye, gerçekten de bilen biri tarafından yazılmış haliyle erişebilirsiniz.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın